پمپ خودمکشی
یکی از انواع پمپ های سانتریفیوژی ، پمپ خودمکشی یا Self Priming می باشد که کاربری عمده ای در ساختمان و تامین فشار آب در منازل مسکونی دارد.
در مورد پمپ های سانتریفیوژی در مطالب قبلی به تفصیل معرفی شدند و نحوه کارکر آن ها را مورد بررسی قرار دادیم اما در مودر پمپ خودمکش یا اصطلاحا جتی در این مطلب توضیح خواهیم داد.
ساختار پمپ جتی
پمپ خودمکشی JMC یا جتی به لحاظ ظاهری شبیه سایر زیر مجموعه های پمپ سانتریفیوژی است اما در ظاهر به دلیل دارا بودن مخزن بیرونی تفاوت شکلی دارد.
وجود این مخزن باعث می شود در زمان وجود جریان آب، مخزن و قسمت درونی الکتروپمپ و محل قرار گیری پروانه پر از آب شود و به دلیل چرخش پروانه در محوطه مخزن، مایع دچار حرکت مارپیچی می شود.
در این لحظه در پروانه فشاری پایین ایجاد می شود و به دلیل اختلاف فشار پروانه و فشار اتمسفر، آب با فشار بالاتر که همان فشار اتمسفری است از محل خروجی به سمت بیرون رانده می شود.
این عمل باعث می شود هوای موجود در ورودی پمپ یا محل مکش به داخل پمپ وارد گردد و پمپ هوا را با مایعی که داخل محفظه در حال چرخش می باشد مخلوط میگردد.
در این مرحله هوا از مایع جدا شده و از محفظه خارج میگردد و درست در نقطه پایانی جدا سازی کامل هوا از مایع، پمپ خودمکشی آماده کار می شود .
اینجا پمپ سانتریفیوژی وظیفه تامین فشار مناسب برای آب در ارتفاع بالا را تامین می نماید.
به طور خلاصه پمپ خودمکش از طریق محفظه تعبیه شده مایع را از هوا جدا سازی نموده و در خروجی آب را با فشار بالا خارج می نماید.
موارد استفاده از پمپ خودمکش
استفاده از این دسته پمپ برای آب، سوخت، پساب های صنعتی و … امکانپذیر می باشد.
همچنین با توجه به اینکه پمپ خودمکشی در دسته پمپ های سطحی قرار دارد محدودیتی در استفاده از این پمپ در مواردی که در سطح زمین قرار داشته باشد وجود ندارد و برای نصب و راه اندازی این پمپ ها نیازی به زیر ساخت و فراهم سازی تجهیزات خاصی وجود ندارد.
معایب
همانند تمامی پمپ های سانتریفیوژی ، پمپ خودمکشی نیز دارای معایب و کاستی هایی است که ذیلا به آنها اشاره می کنیم.
-
صدای زیاد
به دلیل وجود محفظه در این دسته پمپ ها، سر و صدای زیادی در هنگام کارکرد نسبت به سری بشقابی ایجاد می نماید.
-
ارتفاع کم
پمپ خودمکشی با توجه با ساختار و عملکرد، هد یا ارتفاع پایین تری نسبت به سری بشقابی دارد که نهایت در بهترین حالت ممکن امکان پرتاب آب تا ارتفاع 8 متر را دارا می باشند.
-
طراحی پیچیده
در بحث طراحی به دلیل ساختار محفظه، نوع ورودی و شکل پروانه و فشارب که باید پروانه ایجاد نماید، پمپ خودمکشی دارای ساختاری پیچیده تر می باشد.
- فشار
پایین
با توجه به میزان ورودی آب زیادی که به پمپ وارد می شود، و عملکرد پمپ جهت جدا سازی هوا از مایع، میزان فشار عملیاتی پمپ های جتی نهایتا تا 6 بار می باشد.
اما در مقابل میزان آبدهی پمپ خودمکشی بالاتر از سری بشقابی می باشد و به این معنی است که میزان حجم آبی یا دبی آب پمپ خودمکشی بسیار بالاتر از سری بشقابی می باشد.
یکی از تولید کنندگان برتر پمپ های خودمکشی شرکت تولیدی پمپ پنتاکس ایتالیا می باشد .
با این اوصاف استفاده از پمپ جتی در ساختمان هایی که مصرف آب بالاتر و ارتفاع پایین تری دارند و محیط نصب پمپ در داخل منزل قرار نداشته باشد مورد توصیه می باشد.
توان پمپ فروشندهانواع الکتروپمپ پنتاکس اصل ایتالیا سری جتی یا خودمکشی با قیمت رقابتی.
جهت دریافت اطلاعات و کارایی دقیق پمپ در هر یک از مدل ها به شاخه پمپ های خودمکشی در سایت ما مراجعه فرمایید .